Яким учнем краще бути? гумореска

Валерий Сентюрин
            
                Виховна  бесіда

Яким  учнем  краще  бути?
Вчителька  пита,
Чи  таким,  що  дурну  славу 
На  всю  школу  мА,
Двійки  в  щоденнику  носить,
І  цигарку  палить?
Чи  хорошим,  чемним  хлопцем,
За  що  ж  його  лаять?

Вчиться  усіх  краще  в  класі,
Правду  завжди  скаже,
На  скрипкі  чудово  грає,
Театр  навіщає

Так  яким,  скажи,  Терьохін,
Учнем  краще  бути?
Рідні  щоб  тобой  пишались,
Поважали  друзі

Та  різниці,  Ольга  Львівна,
Практично  нема,
Чи  розумна,  чи  не  дуже
В  тебе  голова,
Будеш  учнем  ти  поганим_
Будуть  бити  дома,
А  як  станеш  пай-хлопчиком –
То почнуть  бить  в  школі