Украна на Донбас

Мария Михевская
Україна на Донбасі
Істікає кров'ю.
Хтось стоїть за її волю,
Хтось і без побою.
Я не можу воювати
І не можу я стріляти,
Але можу в своїм місті
Сили свої предприняти.
Україна без ноги,
Україна без Криму,
Як мати без дитини,
Як чоловік без дружини...
Я не можу відсудити
Чесне серце у людей,
У якіх воно твердіше,
Ніж метал планети всей.
Політична наша рада
Відповісти і не змогла
"Де ж вони, наши хлопчата?"
А вони в землі лежать.