Арон Гаал. Гравитация

Лайма Дебесюнене
Aronas Gaalas. Gravitacija

Amzinybes norisi musu Materialume...
Kur mintims truksta Dvasinio isikunijimo,
Norisi daugiau nei dirbti laukuose,
Vadovauti miestui ar net visai saliai...
Jei butu imanoma gauti Leidima
Is Auksciausiojo Spindincio DANGAUS,
Noretusi sukurti Amziu – vel!..
Ikaras todel ir norejo skristi
Kaip laukines zasys virs juros bangu
Ir sildytis saules spinduliuose, o ne prie lauzo,
Ir nardyti tarp debesu tarsi sapne,
Pamirsti zemes traukos desnius, –
Juk viskas, ka apibrezia gyvenimas, – Erdve ir Laikas,
Juk viskas, kas issaugo mumyse siluma... – pamirsti Materija
Ir tik sklandyti danguje ir dainuoti dainas
Kaip tos laukines zasys virs Graikijos juros bangu.

Арон Гаал. Гравитация

Вечности хочется в Материальном нашем..,
Где мыслям не хватает воплощений Души,
Он хочет больше, чем работать в поле,
Руководить всем городом или даже всей страной...
Если было бы можно ему получить Разрешение
От Высшего Сияющего НЕБА,
Он хотел бы и Век создать – снова!..
Икар поэтому так и хотел летать,
Как дикие гуси над волнами моря,
И греться у лучиков солнца, а не у костра,
Парить только меж облаками, как во сне,
Забыть о притяжении Земного Шара, –
Всё, что определяет жизнь, – Пространство и Время,
Всё, что связывает в тебе тепло... – забыть о Материи,
И только парить и петь песни,
Как те дикие гуси над волнами греческого моря.