Ой кобзарю

Александр Соседка
Ой кобзарю сіроокий ,…не муч свою кобзу
Чи то вірш піднеї чути ,чи то звиклу прозу.
Ти так жалісно співаєш ,..про тяжкую долю,
Але ти найщасливіший ,…що се маєш волю.

Підірвешся в любу мить,… все  майно з тобою
Візьмеш кобзу,краєць хліба …та і гідність свою.
Побредеш куди покличе,… далека дорога,
Воля завжди із тобою… та ще милість Бога.

Маєш ти найкращих друзів ,заздрять тобі люди,
То приятель теплий вітер ,…сонце  й степи всюди.
Найбагатша ти людина,… маєш все на світі
Не журися що самотній ,…пісні твої діти

Тяжко нам простим мирянам жити,.. як ти ,в полі
І нажаль не зрозуміти,…нам твоєї долі.
Ти співай на радість людям,… щоби зрозуміли ,
Щоби не заради грошей,… ми на світі жили.
Сосєдка О.Д.                23.05.2017 р.