***

Елена Вокуева
 Кынм;м зэрысл;н  серыс-
эзысь  бисера  бус.
Муыс - п;тлыт;м   корысь,
пасьт;м, быдлаті  куш.
Тшук;н  югыдыс  усьл;,
бусьт;  волыт;м г;сьт.
Тэн;  корны  ог  лысьты,
Воча  во;м ог  корсь.
Мед  к;ть  шондіа  лун;
лоан  меным  тэ  рад,
весиг нюммуна,  выннад
менчым  дой;с он разь.