Не хочуть

Олександр Мачула
Яка у світі мова найскладніша? –
гадаю думу над черговим „вбросом“.
І не для того, щоб писати вірші,
поговорити просто з підоросом.

Санскрит, китайська, ідиш чи англійська?..
Бо скільки в білім світі різних мов.
А виявляється, що наша, українська!
Що не кажи, тут просто „нету слов“…

Яких нам тільки й не було уроків,
що там калина й щебет солов’їв –
кацапомовні вже десятки років
ніяк не можуть вивчити її!?.

Хто хоче – все тим до снаги,
із небажань куються ланцюги!

25.05.2017