Эмили Дикинсон. 1329

Аркадий Равикович
Emily Dickinson.(1830-1886) 1329

То ли они забыли,
То ли забыты ныне,
То ли и были чужими -
Лучше не знать в помине.

Муки предположений -
Меньшее униженье,
Чем железные факты
Полного небреженья.

С английского 25.05.17.

1329

Whether they have forgotten
Or are forgetting now
Or never remembered —
Safer not to know —

Miseries of conjecture
Are a softer woe
Than a Fact of Iron
Hardened with I know —