Сумнi малюнки

Соломия Галицкая
СУМНІ МАЛЮНКИ

Там, де війна клекоче на Донбасі,
Де біль і гнів злились разом у вир,
Малюють діти фарбами у класі
Сумні малюнки про війну та мир.

Серця ятрять зворушливі сюжети,
Просочений сльозами кожен лист.
Малеча зображає міномети,
Тіла загиблих та руїни міст.

Пройшли роки, фашизм змінив обличчя,
Біля тризубця свастика горить,
Під гаслами свободи та величчя
Наш край фашистська наволоч плямить.

Війна несе з собою біль утрати,
Вона для душ невинних ешафот.
Коли за владу б’ються плутократи,
Лягає на вівтар простий народ.

Нехай навік фашистська погань згине!
Нехай киплять їх душі у смолі!
Нехай малюють діти небо синє!
Нехай любов крокує по землі!

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(травень 2017)