Жива!

Ирина Бережинская
Цвітуть сади, рясніють груші
Черешня колір набира
І тронки вдалині пастуші
Шепочуть трохи: "ще жива"

Ще квітне наша Україна
Не вбити вибухом гармат
Бо сила духу в ній нетлінна
Та ехом котиться :"Віват!"

Як вийдеш в поле вже надвечір
Палають хмари як вогонь
Здається, що вони  картеччю
Беруть всіх ворогів в полон

Палає наша Україна
І не від пострілів рушниць
Звучить в ній пісня солов'їна
Та й чутно запах паляниць

Цвітуть сади, рясніють груші
Черешня колір набира
І тронки вдалині пастуші
Вже ясно кажуть: "я жива"