Майже 150-й сонет Шекспiра

Олександр Мачула
І де береться в тебе стільки сили,
щоб змореною владувати мною.
Моїм очам вже білий світ немилий,
в мені обман панує сам собою.

Чому не має меж чарівність зла,
де владу гріх з упевненістю звив,
що чорні я прощав твої діла,
як цноту у тобі його любив?

Усе бридке, що інші відкидають,
в моїх грудях лиш ніжність викликає.
Люблю я все, що люди проклинають,
та строго не суди мене, Данає.

Достойний щирого кохання той,
хто недостойну любить ніби гой.

29.05.2017