Чому не прийшла

Олександр Мачула
Прокотився місяць небом, зіронька зайшла.
Цілу ніч чекав на тебе! Чом ти не прийшла?
Аж до ранку придивлявся, танув від журби.
Та усе ж не дочекався там, біля верби…

Може сталось що з тобою в цю травневу ніч?
Серце злилося журбою! Люба, в чому річ?
Ліг, укрився з головою, бо не годен спать...
Прийде нічка й під вербою буду знов чекать!

Я уже було наділа вишиту сорочку,
ще й намисто начепила аж у три рядочки!
Та не встигла і ногою ступити із хати –
на побачення з тобою не пустила мати.

Макогоном частувала, загнала за пічку,
що з тобою простояла я минулу нічку.
А коли вдягла сандалі – знову мене била
і кохатися надалі геть заборонила!

А іще сказала мати, стрінусь як з тобою –
буду жити замість хати в лузі, під вербою…

30.05.2017