Москаль менi не брат

Олександр Мачула
Ви в мокшанських болотах скитались,
Київ тисячу ж років стояв.
А державність, хоч як не старались,
хан Батий вам з Орди заснував.

Я в десятім коліні козак,
в мене предки женці й ковалі.
Росіянин мені не земляк,
не брати ви мені, москалі!

Піднялися, на ноги зіп’ялись,
і колиску мерщій шматувать.
Сотні років русинів старались
ви у рабство московське загнать.

Я в двадцятім коліні козак
з роду гордих майстрів Мачулів.
Хай накриє ординців гроза,
не брати ви мені, москалі!

Україну ви завжди ділили.
Було мало своєї землі?
Ляхів з турками вічно хвалили,
ще й литовських чужих королів.

Я в тридцятім коліні козак,
хай Московія втоне у злі.
Білорус мені брат і поляк,
але тільки не ви – москалі!

А розмови про мир і братерство
ви розбили об Крим і Донбас.
То лиш гасла, в житті ж – мародерство,
сотні б років не знали ми вас.

Я й у сотім коліні козак,
і господар на рідній землі.
Українство – то карма, то знак,
не брати ви мені, москалі!

31.05.2017