Плачь поэта

Иван Кушнир
Довірився наївно, співав тобі:
 - О, моя Калліопо, ніжна Музо!
Та скоро вже на власному горбі,
   відчув — обуза.
Широких крил ослабли мрії,
  могутні сили втратили надії.
Не зміг,  не встояв,
  твої пробили серце шарми,
  в життя впустив недобрі карми.
Мабуть що сили зла
  на чорно ворожили,
  вони ж бо душу і губили.
Тобою трується життя 
  й не спасає каяття.
Так, винен, винен сам...
  не ту зустрів,
  не тій я дороге довірив,
  не тим очам,
  не тим словам,
  не тим рукам,
  не тим ночам...
Так, винен сам...
Та краще б я
  не в того Бога вірив.
Тепер чи зможу досконалості сягнути,
  відчую чи тепло всіх слів,
  зумію чи пізнати їх красу,
  чи до сердець їх донесу...
-О, моя ніжна...!
Не так все мало бути...
Мабуть що сили зла
  на чорно ворожили,
Мабуть що сили зла...
О, моя ніжна...,
  і  як же ти чинити так могла...