Избор

Антонина Димитрова -Болгария
                "Всеки своя пътека си има,
                всяка бърза и търси човека..."
                (Пеньо Пенев)

В живота пътека избира си всеки,
поеме по нея, веднага личи:
с достойнство ли кръста си носи Човекът
или не понася, щом друг е щастлив.

Надигнеш глава и...
Хряс!
Удар под кръста.
Усещаш в гърба си забита кама.
А раната щедро със сол ще наръсят -
току-виж, покълне в сърце радостта.

Излитам! Със сто остриета в гърдите!
За полет родих се, а не да пълзя!
Небесното вино от лудост опитах!
Не вкусила страх, в дар получих...
КРИЛА!
14.06.2017г.