Внуци

Милена Йорданова
Кое е по - различно ми кажете?
Една е любовта за всички.
И дъщерите ни, и синовете
са били като тях мънички.
По - малко ли обичахме тогава,
целувки ли пестяхме, що ли,
та днеска всеки да ме убеждава,
че чувствата към внук са двойни?
По скоро време нямаме, стареем.
Не сме това, което бяхме.
А внуците ни карат да живеем,
дарявайки ни младостта си.