УМУД

Пакизат Фатуллаева
Зун сифте яз экъеч1нава сейрдиз,
Гъилин лацал куьрпе алаз варз тахьай.
Гар къекъвезва кьец1ил багъда шегьердин,
Гар къекъвезва хура, гьиссер харж тахьай.

Архайин я ахвар ширин баладин
Гьеле чилин генгвиликай хабарсуз.
Бес зун, бизар тавур чухур-чалади,
Куьз дарих я, рик1ин къене къабар куз?

Серт саврухри кьиблединни кефердин
Къарсурнани пайгарвилин терезар?
Зи хивевай "уьмуьр" лугьур сеферди
Гудат1а са динж ва экуь бере заз?

Къати-туракь ракъинихъ вил хьанва зи -
Хъуьт1уьн зарул зур ц1урурдай фелекдихъ.
Ат1ай умуд... Чан къаяб хьиз къанва зи.
Белки адаз са ц1елхем я герекди?