Жартiвлива

Будзинский
Ой ходила дівчинонька сама до криниці.
Ой хотіла набирати чистої в водиці.
Як пізнала про те мати, за коси вхопила,
Воду чистую джерельну пити не веліла.
Бо холодная водиця обпікає груди,
Якщо сердце захолодиш,
Що ж там скажуть люди.
Не веліла ходить з хати та збивати роси,
Сиди дівко біля печі та й розчісуй коси.