Туман по долинi

Михаил Онищенко2
  Туман  по  долині.

Туман  по  долині,
Низенько  стелився.
Солдат  в  нім  ховався,
Та  й  Богу  молився:
"Поможи  мені  Боже,
Себе  врятувати.
Бо  дома  чекає,
Мене  стара  мати.

Один  я  у  неї,
Всього  залишився.
І  воювати,
Дуже  стомився.
Війна  проклятуща,
Скажена  робота.
То  ж  помирати,
Мені  не  охота.

Дай  Боже  сили,
До  своїх  дістатись.
Де  свої,  де  чужі,
Поможи  розібратись.
Ворогів  не  боюся,
Живим  їм  не  дамся.
Дочекаюсь  світанку,
Куди  скажеш,  подамся.

Туман  по  долині,
Все  густіший,  густіший.
То  Господь  помагає,
Став  до  мене  миліший."
Так  подумав  солдат,
З  духом  зібрався.
Підняв  автомат,
І  до  своїх  подався.

А  туман  по  долині…

   05:50.19.06.2017.