Першим хоробрим. Валерию Саране- 70 лет

Пётр Лавренчук
 ПЕРШИМ ХОРОБРИМ.ВАЛЕРІЮ САРАНІ 70 РОКІВ            

Одному з організаторів НАРОДНОГО РУХУ УКРАЇНИ на ЧЕРНІГІВЩИНІ
            присвячується...


Ще міцні руки, в сімдесят.
Один з перших хоробрих кінця 80-х,
Він патріот України від мозгу до пят!-
Молоде вино,поколінь розіпятих.

Сивий Київ,Літки, та стародавній Чернігів,
Великі надії, та великий болючий щем,
"Борортись за Україну!"- формулу вивів,
Став не придатний для життя союзний гарем.

Що за турист пливе на човні красунею Десною,
Їм управляє славний лицар Валерій Сарана,
За український народ, він постав до бою,-
І комуністичній номенклатурній банді настала хана.

Великий розлом та рухівський зїзд,
На ньому він тинув руку "батьку Лукяненку"-
Чоловік мав не зламну політичну харизму,
Слова Чорновола не забути нам до віку.

Україна квітне з приморозками, роки мина,
Завжди мудре і тверезе слово скаже,-
Чепурний,Панченко,Соломаха і Валерій Сарана.
СТАРА ГВАРДІЯ себе ще в бою, покаже..

Всі чесно боролися за Україну та її волю,
Від Крут, до Майданів клали душу і роки свої,
Для України у Бога просимо кращої долі,
І господаря та ладу українській землі.