Гараскопнае

Ядвига Довнар
У прадонні на ростанях
Млечнага шляху
Кошык скарбаў начных
Пталемей напаўняў:
У сузор'ях жывуць,
І не ведаюць страху,
Што згараць могуць знічкамі
Жніўня да дня.

Пералічаны Клаўдзіем
Зоркі Блізнятаў,
Колькі іх зіхаціць
Там рэфлексам на лёс!..
Поўню выкупаў дождж,
Прытуліўшы над хатай...
Чэрвень травамі лёг
На зялёны пакос...

21.06.2017  Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)