На Дон Петко

Емил Миланов
- Ако ли без мен не можеш,
  ела ти по ранина
  тамо,
  само храбри де дохождат - горе,
  на Стара планина.

  И недей се страхува - зверовете
  страшни не са.
  Страшно
  само е да си неверен
  по тази Свята земя.

- Тамо ще те чакам
  рано
  аз по ранина...
  Ако ли Tи не дойдеш,
  няма да го понеса.


Светла памет!