Първият ден на лятото

Борис Калинов
В денят,
когато лятото
пристъпва
с бавни крачки
да върви…
Птичи песни
изгрева изпълват
пред прозореца ми -
с цъфнали липи.
И никак не е странно-
точно в този ден
Земята се накланя
към Слънцето.
Ей- тъй...
Леко- по оста си.
И неизвестно-
даже и на мен,
му казва нещо…
Тихо, важно-
за зрънцето.
Да е топло и горещо…
Всеки ден!

Художник: Б. Калинов- "Нарисувай ми слънце"- комп.рисунка