Hederlez sabaasi Kurcuda

Валентина Бужилова
Hederlez sabaasi Kurcuda
Ergivan benizlerinda,
Koraflar goklerin ucunda
Eriyerlar aucumda.

Oreyim o koraflara,
Demetli mektublara,
Birkacicik taa sira -
Nisan eni sAyfalara.

Omuru olsun hayirl;,
Renklerin ergivannarin,
Allahtan olsun orumeli
Dallari hos gumelerin.

Tomrucaa sa koker goka
Hem sutlu papsoylarina,
Girgin daalmis dal sokaa
Hem klisa tokatlarina.

Titirer cicaan yapracii,
Ruhlarda sa ne sa diiser,
Okunmus kurbani, kolaci
Herkezi sukurlu dader.

Diil adetca - yortuycasi
Donakli olannar,  levent,
Kiri siireder corbaciycasi,
Iyi mi gider bereket.

Atli - biyaz beygirda,
Ucerlar ilin, kanatli,
Ilkyaz tabiyAtinda,
Ergivanni, resimli.