Темп росту гумореска

Валерий Сентюрин
На  засіданні  уряду
Міністр  докладає,
Навіть  з  якимось  пафосом
Цифри  називає.

У  поточнім  цьому  році
Немало  зробили,
Двічі,  чуєте,  аж  двічі
Пенсії  змінили

Дорахували  в  січні  п’ятірку
А  це  вже  не  мало,
Й  як  копійку,  двадцять  гривен
В  листопад  додали

Як  же  темп  росту  змінився?
Рахуємо  разом,
Двадцять  на  пьять  швидко  ділим –
Аж  в  чотири  рази