Люба прабабця...

Белякова Светлана Николаевна
Батько  говорив, ти схожа на прабабцю, і по-життю покірлива,
тяготи Життя виносиш, як і вона бувало, буденно.
Прибирала сім'ю з дев'яти душ.
Коли вона бідна спала і відпочивала
ніхто і не бачив.
Остання лягала, ще і кожній дитині на піч то яєчко,
то солодкого пиріжка давала.
А ми говорить, робимо вигляд неначе спимо,
а самі, як горобці, за нею очками стріляємо.
Уранці прокидаємося,
а вона вже з печі сніданок дістає,
молоком утрішнім пригощає.
Жила її турботою уся велика сім'я.
Але, коли одного разу, піч потухла,
кожен зрозумів, що прийшла важка смуга.
Вона пішла з Життя тихенько, буденно,
як провинила, що уранці обід ще не зварила.
Тоді, говорить батько, я зрозумів - малий онук,
як буває на серці щемить.