Одному депутату. А може i не одному...

Широкая Ольга
Які в нас депутати –  11.11.2016
Такий електорат (?)…- 
«Не кляті і не м`яті» … -
Чи все у них гаразд?

А як щось не гараздо –
То буде, звісно, бунт…
Хіба не будуть красти
Такі ? На йоту? … фунт?

Почула я «промову»
Від нового «гравця»:
«Навіщо тобі знову
Країна до лиця?

Ну що тобі – країна?
Вона ніщо не дасть!
І ні грошей, ні сина –
І що ти будеш мать?

Встарієш и нікому
Не треба знати твій -
Ні напрямок для долі, -
І ні життєву ціль,

Ні пенсії… Де бізнес?
Для себе щось зроби!
Сім`я потрібна, звісно,
Щоб жити цим завжди.

Навіщо тобі люди?
Вже 20 років ти
(Чи 25 ось буде!) –
Ти вклала їх туди!

Хай інші будуть думать ,
Хай вкладують вони.
Ти про сім`ю подумай
І грошей зароби!

Ось я живу і бачу:
Країна не дає
Всього, що треба - вдачу
Собі забрать своє.

Суспільство не є вдячним
І все у нас не так.» … -
А був … такий обачний –
Мовчав , немов це – клад…

Спасибі за відвертість . –
Хоч буду знать , що ти
У серці носиш… - чесність
Важливіша завжди…

Мені ніщо не треба –
Хай тільки не цькують
І не мішають треби
В життєву вкласти суть.

Для мене розуміння –
ТестОвий елемент:
Є Совість і сумління ? –
Чи – зайвий реагент?

Якщо став депутатом –
Для себе відповідь:
Що є «Країна» , брате?
А що – «в державі жить»?

Що значить «громадяни»?
Що «натовпом» зовуть?
Коли істота стане
«Людиною»? В чом суть?

З «суспільством» є різниця?
І що таке «народ»? -
Бо заведе візниця
Нерозуміння вброд.

І дуже буде легко
Тут наламати дрів…
І жити з тим люстерком
Наступний треба вік.

Корисно було б тіє
До виборів питать :
Хто що з нас розуміє –
Все людям розказать.

А буде зовсім краще
Питання розбірать
Ще з шкільних років, якщо
Хтось буде міркувать.

А міркувать всім треба …
А щоб теє зробить –
Знать мірки Душ і Неба
Нам треба кожну мить.

Хто Душі рахувати
Вчить? – Знання є таке?
Як є – чому не знати
Повинні ми своє?

Тому, що хтось боїться
Прозрінню людських мас?
Чи їм таке не сниться
І не прийшов той час?


І ось тому потрібно,              14.05.2017
Щоб кожен наш «діяч»
Філософом був звісним
(Поет чи викладач?…)

Професія важлива…
Але важливіш те - 
Як мислить, яка злива
Від почуттів встає.


Ти можеш не казати ,       14.06.2017
Що думаєш – мені:
У тебе з Богом , брате –
Рахунок свій завжди.

Хотів ти дать пораду...-
Я розумію це...
Спасибі. Та не надо -
Хай буде так, як є.