Ватан

Рахим Карим
Олло; сенга раво кўрган жой, маскан,
Тилинг-гу дилингга буюрган чаман.
Сен кўз очиб ой-у юлдузни кўрган,
;албинг осмонида яшовчи ватан.

Баъзан чи;иб кетсанг эшигин очиб,
Кетсанг бир ;уш каби кўкларга учиб.
;айтиб келсанг онанг каби, о;. ;учиб,
Отанг каби ;албга босгувчи ватан.

Аждодларинг изи ;олган ;ур макон,
Урф-одатинг, расму русминг бир жа;он.
Сендан воз кечмаган асло, ;еч ;ачон,
Болам деб тан олган ягона ватан.

Бош;а ўлкаларга ме;мон, ўгайсан,
Си;санг ;учо;ига уч кун си;гайсан.
Тўртинчи кун ;ўмсаб юм-юм йи;лайсан,
Онангнинг ўрнини босгувчи ватан.

Сада;а сўрамас босганинг учун,
Ў;райиб ;арамас еганинг учун.
Кимсан деб сўрамас юрганинг учун,
Отангнинг ўрнини босгувчи ватан.

Хато ;илсанг гарчи кечиргувчи юрт,
Ба;рингга до; тушса ўчиргувчи юрт.
Каминг-у кўстингни яширгувчи юрт,
;алол ме;натингни тан олган ватан.

Келгинди атамас сени битта жон,
;ар битта гиё;и танир ;ар ;ачон.
Сени ;учо;ида са;ловчи омон,
Хал;инг-у, уру;инг, посбонинг ватан.

Сени алишмайман бадавлат жойга,
Таклиф этса бормам кўкдаги ойга.
Ботиб ;олсам ;атто сендаги лойга,
Кўксинг сира ташлаб кетмайман, ватан!

Миннатли узлатнинг нури, ;авоси,
Таънали  чет элнинг шифо, давоси.
;уло;ингга ё;мас куйи, навоси,
Она наволарда янграган ватан.

Мени тан олсанг ;ам, тан олмасанг ;ам,
Унутиб ;ўйсанг ;ам, тониб кетсанг ;ам,
Мен сендан ;еч ;ачон тониб кетмайман,
Менинг пешонамга ёзилган ватан!