Оьзюм киммен?

Адилгерей Минатуллаев
Оьзюм киммен? Бу дюньяда яшайман,
Ювукъланы арасында къужурлугъа ошайман.
Гюнлер гете, йыллар гете юрек ярам ачыта,
Умут уьзген бу яшавум о яраны янгырта.

Тюрлю ойлар. Огь юрекге сыйышмай,
Насип тапма бу дюньяда яш юрекге къыйышмай.
Азиз досум алып гетдинг юрегимни ачгъычын,
Эшиклерин чюйлегендир сюювюмню яркъычы.

Оьзюм киммен? Языкъсына гьариси,
"Заман янчар аста-аста талигьсизни ярасын".
Гьар аврувгъа, кёмек этер, бардыр тюрлю дарманлар,
Сююв отда гюйсе юрек сав этмежек заманлар.