Къуймур гёзлер

Адилгерей Минатуллаев
Сен сюесен гёзел къуймур, юрегимни англама,
Тек болмайсан мен айтагъан, йылы сёзге тынглама.
Буюргъандыр бу яшавгъа сен саялы тувмагъа,
Экибизде бирге къызы сююв ожакъ къурмагъа.

Къызлар сюе, яш уланлар, бир оьзлени сюйгенни.
Гёзел къызлар саялы биз сююв отда гюйгенни.
Азиз досум мен беремен юрегимни ачгъычын,
Киритин сен ачсын учун, тюзлеймен мен батчгъычын.

Кёкден гюнеш иржайгъан сонг, тереклерде бюрлене,
Гьар сагьатда, яш къызларда, уланлагъа тюрлене.
Арив юзюнг, сюйкюм къашынг, балдай татли сёзлеринг,
Юрегимни елегендир сени къуймур гёзлеринг.