Ана

Адилгерей Минатуллаев
Ана деген сыйлап азиз атынгны,
Йырларымда яздым сагъа хатымны.
Сен билесен магъа нечик герегинг,
Азиз анам, сенсен гюлдей терегим.

Магъа балгьам сёзлерингни шербети,
Ачыкъ юзюнг унутдура бар дертим.
Бийикдеги юлдузумсан ярыкълы,
Яшавумну ярыкълама тарыкълы.

Анам мени гюлюн ачгъан терегим,
Салкъынынга сыйындырдынг, оьсдюрдюнг.
Азиз анам инг де сыйлы герегим,
Тарбиялап, къумукъ халкъым сюйдюрдюнг.