Салам кагъыз

Адилгерей Минатуллаев
Салам кагъыз азиз анам йиберемен мен сизге,
Уллу салам дос-къардашгъа айтарсан анам менден.
Ойларым да толкъун йимик, йыракълар жаным къыстай,
Ишлерим де къыйын тюгюл, ишлеймен аста-аста.

Сюер эдим къарлыгъачдай къакъмагъа къанатларым,
Яш заманны къайтарма, артгъа этип сагьатланы.
Къарлыгъачдай къанат къагъып учар эдим кёклеге,
Тезлик булан азиз анам етмеге Туменлеге!