Юрютмеге гьилланы

Адилгерей Минатуллаев
Шакъы къалам къомуз тюгюл, ойнатмагъа къылланы,
Бу яшавда мен билмедим юрютмеге гьилланы.
Сёзлеримни маънасы бар, чече яшав гьалланы,
Тамаша иш къара гёрмек, гюнагьы ёкъ баланы.

Яшав бизин тергеп къарай, чечдирип масъаланы,
Адашмагъа тюшмей энни сайлама сокъмакъланы.
Англамагъа къыйын магъа ойларын дос-къардашны,
Юрегиме балгьам энни шавласы ожагъымны.