Къумукъ халкъым

Адилгерей Минатуллаев
Чечек ачса юреклер сююв синген,
Атир ийис къуванч яяр ожакъгъа.
Эки юрек сюювюне баш ийген,
Шавлалангъан къуванчдыр дос - къардашгъа.

Яшав энни гёрсетер тюрлю ёллар,
Насип яяр, яда юрек къарсалар.
Амма сююв юреклени къуршагъан,
Насип яйып гьар ожакъда яшагъан.

Къумукъ халкъым сюювюгюз уьст этип,
Насип яйсын савлай къумукъ тюзюме.
Бир болгъан сонг гьашыкълар чечекленип,
Къуванч яйсын авлетлери уьюне!!!