Авур намус

Адилгерей Минатуллаев
Авур намус къардашларын тас этме,
Абзар уьйде жумалатып яс этме.
Амал ёкъдур буюргъанны гёрмесек.
Ажжал етсе болмай яшап оьлмесек.

Анам табып уьч къардашны яшавгъа,
Къызардашдашгъа къарны къапу ябулгъан.
Той этмеге гьазир болгъан къардашгъа,
Негер мунча къысгъа оьмюр язылгъан.

Йыракълагъа агъа ини яйылып,
Тойгъунчагъа бир-биревню гёрмедик.
Тавутлагъа жансыз санынг салынып,
Ата-юртгъа неге сав сен гелмединг.

Айтма болман иним мени гьалымны,
Гёзьяш басмай юрек отну, ялынны.
Йыракъларда тойгъа гьазир болгъанбыз,
Бозлай туруп уьйге къайтма къалгъанбыз.