Къумукъ тил

Адилгерей Минатуллаев
Балдай сёзю сёйлеме,
Къумукъ тилни балы бар.
Къумукъланы къумукъбуз деп
Оьктем болма гьалы бар.

Уллу насип къумукъ тилге,
Гьашыкъ кюйде къалгъаным.
Къумукъ тюзню, къумукъ тилни,
Къумукъ яшы болгъаным!!!