Я видел, как ветер березку сломал...

Валентина Пурахина
Я видел, как ветер березку сломал,
И корни разрушил, и ветви подмял.
А свежие листья долго не вяли,
Пока лучи солнца за край не упали.

Я видел, как целился в серну стрелец,
Свалилась бедняга, пришел ей конец.
Бороться со смертью ей было не в мочь,
Но все же боролась... пока взошла ночь.

Я видел на солнышке млел мотылек,
Бедняга в огне свои крылья обжег.
Пожить, хоть немного, в мечтах у него,
И, может, пожил бы да солнце зашло.

На свете у каждого солнце свое...
С любовью живется, коль солнечно все, 
А солнце погаснет - вокруг все замрет,
На свете без солнца все пропадет.

Со мной распрощалась отрада моя,
Остался на свете без солнышка я.
Но смерть  я однако к себе не зову,
А с сердцем разбитым живу и живу.

 
       13:34  21.06. 2017.


 Степан Щербак - текст песни

Я бачив, як вітер берізку зломив,
Коріння порушив, гілля потрощив.
А листя не в'яло і свіже було,
Аж поки за гору вже сонце зайшло.

Я бачив, як серну застрелив стрілець,
Звалилася бідна, прийшов їй кінець.
Боротись зі смертю було їй не вміч,
Одначе боролась, поки зайшла ніч.

Я бачив - метелик поранений млів,
Крильце перебите на сонечку грів.
Пожити ще трошки на думці було
І, може, пожив би - та сонце зайшло.

На світі у кожного сонце своє...
Любенько живеться, як сонечко є,
А згасне це сонце - і жити шкода,
На світі без сонця усе пропада.

Зо мною росталась дружина моя,
Зостався на світі без сонечка я;
Одначе на себе я смерть не зову,
А з серцем розбитим живу та й живу.