Як важко нам чужу почути душу!

Письменный Максим
Як важко нам чужу почути душу!
Ні серцем, ані розумом невзмозі -
Лише душею з Вірой й Світлом рушив
Ви пройдете по тій важкій дорозі.
Нехай від почуттів ваш розум сушить,
Нехай до серця серце ваше лине,
Але лише почувши іншу душу
Ви зрозумієте, а чи любов не сплине.