Рад ац я ген в

Игорь Степанович Шевчук
      Радіація геніїв

І ви зберетеся всі в Лаврі,
Коли не будете вже знати – хто такі,
Тікаючи від почестей і слави,
І голод святості притягне нелукавий
Сльозу в прозірне серце співаків.

Вас зажене сюди, останніх моряків
Здорових, перекотилище праху,
Не бисть ніхто нікого побиваху;
Священне море і священний спів
Очей; де був я – там не стало страху.

Усе, що знали ви, забудьте. Народив
Течію неба я, і в ці палати
Тече ріка і вище й нижче,
й ті, хто плив
Розмивами небес, і снів, і див,
Все більш не мають права вам сказати.

Ви не одні,
і не востаннє це.

1986