Очищуйтесь в д всього, що сть прах!..

Игорь Степанович Шевчук
*   *   *

Очищуйтесь від всього, що єсть прах!
Очищуйтесь у довгожданих снах,
В воді, у голоді, в коханих голосах.
Очищуйтесь! – як стане обминати
Урочиста краса.

1987