On i ona

Сергий Труш
On i ona.

Stary grzybek i taraska wita nowyj dzie;
Kiedy; od marze; i ;aski ta powsta;a cie;
Okre;lone by;o miejsce: obok wody wprost -
Rybam dla zadowolenia ;liczne sta; pomost.

Nove drewna,  lakier,  farba - bylo dawno to!
Na to patrzyli trzy lipy,  - zwyk;y film w kino.
Teraz - cisza, teraz - spok;j.  Wszendie - Proch.
Tylko wiatr i stare li;cie okre;laj; ruch.

Si; bawili i ta;czyli: rado;; by;a wsz;dzie tut
Ciek;a woda w dziury czasu
i wzmocni;a grunt
Co si; sta;o?  Co si; dzieje?  Ta;cz; mech ze rdz;.
Zapisano,  tam, na g;rze, razem by; z tob;.

Kiedy; ranczo by;o wodne: cisza innych dum...
"Wake" dla m;odych - du;y fali,  - to sportowy boom!
Nowa strona - ksi;;yc mlody patrze w dol do wody,
Widze grzybek i tarasku... Fala nowej MODY.


Stary grzybek i taraska – to drodzy klienci
Pozostanie mala bajka wszystkim dla pami;ci


Поет ХХ сторіччя. Brwin;w 2017