Горчиво вино си, любов

Генка Богданова
Автор: Генка Боггданова


Горчиво вино си, любов,
горчиво и пенливо.
Да пие всеки е готов
в душата щом е сиво.

Сърцето от студа боли,
ще пием, да се стопли!
А ти магия си , нали,
изтриваш сълзи, вопли?

Горчиво вино си, любов,
но силно, лековито!
В сърцата палиш пламък нов
събуждаш чувства скрити.

От теб ще пием неведнъж,
ще пием до полуда.
Ще  пият и жена, и мъж,
открили в  тебе чудо!

Ще  пием Божия нектар,
от устни и от чаши,
че любовта е Божи дар
за дните кратки наши.