Чистые мои звёзды

Софья Измайлова
Юные мои,
чистые звезды ...
Как мне ваш свет сохранить
осенью поздней ?

Осенью поздней и хмурой,
когда вершины в дождях и тумане -
как сохранить мне рассветов
золотистые рани ? ...
             Илана Шалэхет



...чистые мои
звезды,серебро волос
осени поздней...

осенью поздней
уж не слышно птиц в саду.
Листопад затих
Золотистая
рань в туманной пелене.
Дон Кихот сдался

вершины в дождях
в долине листопадом
ветер лишь шуршит...
               Софья Измайлова

http://www.stihi.ru/2017/09/10/547

Звезде моје сјајне

Aутор: Илана Шалехет
Препев са руског језика: Веселинка Стојковић

Младе моје,
сјајне звезде…
Како да задржим светлост вашу
у позну јесен?

У позну и тмурну јесен,
даниздан кише и магле када се вију –
како свитања да сачувам
рујна, златна?...