To a Nightingale

Елена Боголюбова
Oh Nightingale, your evening song
Is crystal-clear and keen...
Sing me your sweetest lullaby
Of thriving lands unseen.

Sing me of gardens in full bloom,
Lush meadows, sunlit lanes:
In blessed lands of evergreen
Eternal Summer reigns.

And, trembling in its crystal sound,
May your live song fly far -
Clear as a stream of waters blue,
Pure as the Morning Star.

Cease not your song, my feathered friend,
Sing louder - so that he
Who lives for ever in my heart
That Star could also see...

9.07.2017

Соловью

Сладкоголосый соловей,
Певец часов ночных!
Спой колыбельную ты мне
О нивах неземных.

Спой мне о рощах и лугах,
О саде, что цветет
В вечнозеленой стороне,
Где лето круглый год.

Пусть твоя песня прозвучит
Струей живой воды,
Хрустальным звоном синевы
И утренней звезды.

Не затихай, пернатый друг,
Пой громче - чтобы тот,
Кто в моем сердце навсегда,
Узрел ее восход...

9.07.2017