Мигът на моето прераждане

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Нощта е моят  ден.
Тогава оживяват
и стиховете в мен,
и мрака озаряват.

Под ярките звезди
и тишина звънлива
в душата ми кипи
мелодия игрива.

За грижи е денят -
труд и задължения.
И страстите кипят,
трупат се вълнения...

Нощта ги укротява
като реки пенливи,
в този миг изгряват
виденията живи.

Нощем духът скита
в пространствата мечтани,
не моли, не пита,
не спира пред забрани.

Нощта е медоносна,
бременна със сладост.
Тихо  ме докосва
изживяна радост.

Душата се разтваря
спокойно като цвете,
пламък в мен  разгаря,
и стихват ветровете.

Ронят се звездите
над думите родени,
чувства преоткрити
кълнят благословени...

Отключени мълчания
и изворите живи -
обич и желания,
заливат всичко сиво.

Нощем, уморена,
душата се преражда.
Със стих е утолена
и вечната ми жажда.