Светът на мечтите

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Съкровище, скрито дълбоко сред мрака
да бъде открито отдавна ме чака.
И ето, блуждаещо огънче пак заигра
в съня ми, преди да изгрее зора.
Синкави пламъци в дебри незнайни
ме викат и шепнат ми своите тайни.
Магьосница - Муза за мойта душа,
послания праща да тръгна пеша
по нощната лунна, златиста пътека,
пробедена,у жанда и призразно-лека,
към извора жив на мечтите красиви,
затлачен от грижи и помисли сиви.
И бърза душата ми път да открие,
жадна от извора чист да отпие.
Пада и става с мрака среднощен,
но води я поривът - страстен и мощен,
в света на мечтите до край да живее
и там като залез красив да изтлее.