НЕКА БЪДА ЗА ТЕБ

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Нека бъда за теб Маргарита!
Ти за мен Мефистофел бъди!
Покажи ми звезда неоткрита,
всички тайни врати отвори!

Покажи ми градините в Рая
да откъсна небесния плод!
Искам тук и сега да узная
как от обич се ражда живот!

Позволи ми със теб да усетя
как свободна душата лети!
Подари ми на птица крилете,
имам толкава смели мечти!

Нека после душата ми млада
като грешница в Ада гори!
Нека тялото тленно да страда,
миг за отдих да нямам дори.

О, нека да бъда за теб Маргарита,
а ти за мен Мефистофел бъди!