Про жiночу силу

Натали Амар
 В маленькій жінці стільки сили
 I  невимовного жалю,-
 Часом до самої могили
 Вона несе своє «люблю».

 Бува, що зраджена коханням,
 Сгорить, немов під сонцем цвіт.
 Крилом опаленим востаннє
 Змалює в небесах політ.

 Але збере з уламків долю,
 Проб'є каміння, мов трава,
 I досвід визріє, як в полі
 Густа пшениця ярова.

 Під серцем виносить дитину,
 Розгубленим покаже шлях,
 I вже того нема помину,
 Що своє серце в мозолях...

 Жіноча міць тримає землю
 Iз дня у день, із віку в вік
 Такої волі і натхнення
 Не має жоден чоловік!

 Наталі Амар