Осiнь

Людмила Стременовская Полищук
 Ховає сонечко у скриню вже тепло,
 Згубила Осiнь свiй лантух з туманами,
 Лiси забагрянiли, а село
 Пiдмалювалось теж собi рум’янами.
 А у гаях сороча трiскотня,
 I трави на стежини похилились,
 Пустує, бродить вітер навмання,
 В садах медами яблука налились.
 Вже не гудуть над квiтами джмелi
 I надто довго дощик загостився,
 Розвiшав на деревах кришталi
 I хмарами в калюжах простелився.
 А в хатi затишно i пахне чебрецем,
 Муркоче котик онде на ослонi.
 Вже вечiр, в шибку - мiсяць каганцем,
 В печi- вогонь в шаленому чарльстонi.