Какво е любовта?

Генка Богданова
Генка Богданова

Любовта какво е, мамо?
„ Тя е щастие голямо!
Тя е светлина в душите,
слънце, грейнало в очите.

Любовта е дар чудесен,
топла ласка, сладка песен,
като слънце ни огрява
и с мечти ни тя дарява.

От любов - живот се ражда,
с нежна грижа го обгражда,
дава му криле за полет,
за сърцето – вечна пролет.

Любовта е лъч небесен.
На крилете й понесен
всеки литва след мечтите,
с нови чувства преоткрити…

Зная вече, мила мамо,
дар по-ценен нийде няма!
Моето сърце мечтае
Любовта да опознае!