Emily Dickinson, 860, A doubt if it be Us...

Илья Липес
 Emily Dickinson             
      
       859

A doubt if it be Us
Assists the staggering Mind
In an extremer Anguish
Until it footing find.

An Unreality is lent,
A merciful Mirage
That makes the living possible
While it suspends the lives.

     859

Душа томится.  Плохо. –
А ты себе позволь
Сомненье в очевидном  –
И приутихнет боль.

Мираж всегда излечит:
Не стоит ни гроша,
Доступен, милосерден
И – спасена душа.